
Reisene som endret våre matvaner
Wenche FrølichFrølich, Wenche · Bok · Bokmål · utgitt 2022
Ledig
- Automatlager: 2 av 2 ledig
Henter eksemplarliste...
Fakta
Laster innhold...
Kopiér til utklippstavle
*0011808852 *00520220919082032.0 *007ta *008220331s2022 no e 0 nob *00904951cam a2200493 c 4500 *019 $bl *020 $a978-82-450-3807-1$cNkr 399.00$qinnbundet *035 $a(EXLNZ-47BIBSYS_NETWORK)999921678206202201 *035 $a(NO-DIMO)3aba3459-e7e8-48fa-835b-e832eb7f9fec *035 $a(NO-LaBS)16048577(bibid) *035 $a(NO-OsBA)0653135 *035 $a(NO-OsBAS)150435608 *035 $aoai:bibbi.bs.no:0653135 *035 $aoai:nb.no:pliktmonografi_000006225 *035 $aoai:nb.no:pliktmonografi_000006225 *040 $aNO-OsBA$bnob$erda$dNO-OsNB *08204$a641.3009$qNO-OsBA$223/nor *0830 $a394.1209$223/nor$qNO-VoHVB *1001 $aFrølich, Wenche$d1946-$0(NO-TrBIB)90116203$4aut$_19386100 *24000$aReisene som endret våre matvaner$_178732000 *24510$aReisene som endret våre matvaner$cWenche Frølich *250 $a1. utgave *263 $a220504 *264 1$aBergen$bFagbokforlaget$c2022 *300 $a253 sider *336 $atekst$0http://rdaregistry.info/termList/RDAContentType/1020$2rdaco *337 $auformidlet$0http://rdaregistry.info/termList/RDAMediaType/1007$2rdamt *338 $abind$0http://rdaregistry.info/termList/RDACarrierType/1049$2rdact *50500$aIntroduksjon . -$gDel 1.: Basismatvarer fra andre kulturer :$tPoteten : bondens livredder og gourmetens glede ;$tMais: indianerenes gave til verden ;$tBokhvete : kulturveksten araberne brakte til Europa ;$tRis : kineseren som ble en del av norsk julefeiring. -$gDel 2.:$tFarge og variasjon:$tTomaten . gulleplet med magiske egenskaper ;$tLøken : et symbol for evig liv ;$tRabarbra : dødsstraff for å smugle den ut fra Kina. -$gDel 3.:$tSødme og smak :$tEplet . ikke bare Adam som har latt seg friste ;$tAppelsinen : gaven fra Kina ;$tSitronen : en stillferdig frukt ;$tAnanas : kongen av frukter. -$gDel 4.:$tSmakstilsetninger, urter og krydder :$tKrydder : drysset som endrer matens karakter ;$tSafran : en smak av rikdom ;$tHvitløk : en stinkende rose med himmelsk smak ;$tChili : et sterkt bekjentskap. -$gDel 5 :$tMat som gir sødme :$tHonning : bienes hemmelighet ;$tDadler og fikener : fruktene som kan spises både ferske og tørket. ;$tSukker : krydder, konserveringsmiddel, matvare eller forførende gift .-$gDel 6.:$tMat og drikke :$tKaffebønner : bærene fra Eriopia ;$tTe: keiserens drikk ;$tSjokolade : til mer enn sinnets munterhet . -$gLitteratur / kilder *520 $aMange av matvarene vi spiser har sin opprinnelse på helt andre steder i verden. I denne boken forteller Wenche Frølich om matvarenes spennende reise opp gjennom historien. Vikinger og korsfarere bidro til import av mat, og også i våre dager har mange av matvarene en kompleks reise før de når vårt bord. Boken er krydret med anekdoter og historier, og inneholder også noen oppskrifter. Wenche Frølich er professor i mat- og ernæringsvitenskap, og har skrevet flere bøker om mat og helse.$cOmtalen er utarbeidet av BS. *5203 $aHvor ofte lurer du på hvor de ulike matvarene du legger i handlekurven din, kommer fra? En stor del av de matvarene vi spiser, har sin opprinnelse et helt annet sted i verden. Men hvordan har de funnet veien til oss, og hvilken spennende reise har de gjort?Både vikinger og korsfarere har bidratt til import av mat til vårt land. Men de aller fleste av de matvarene som havner på våre tallerkener, har nok hatt en betydelig lengre, mer utfordrende og kompleks reise, og det er nettopp denne reisen boken inviterer deg med på.Boken er krydret med anekdoter og fargerike historier. Den kulinariske opplevelsen er ivaretatt gjennom utvalgte oppskrifter som setter hver enkelt råvare i sentrum.$cForleggeropplysninger *650 7$aHistorisk framstilling$0(NO-TrBIB)HUME04097$2humord$_185517600 *650 7$aMat$0(NO-TrBIB)HUME04912$2humord$_186203300 *650 7$aMat$xHistorie$0(NO-OsBA)1133824$2bibbi$9nno$_200699100 *650 7$aMat$xHistorie$0(NO-OsBA)1133824$2bibbi$9nob$_200699200 *7001 $aFrølich, Wenche$d1946-$0(NO-TrBIB)90116203$tReisene som endret våre matvaner$lnob$_19386100 *85641$3Fulltekst$uhttps://www.nb.no/search?q=oaiid:"oai:nb.bibsys.no:999920233097702202"$yNettbiblioteket$zSøke-URL *85642$3Forlagets beskrivelse (lang)$uhttps://contents.bibs.aws.unit.no/content/?isbn=9788245038071 *85642$3Miniatyrbilde$uhttps://contents.bibs.aws.unit.no/files/images/small/1/7/9788245038071.jpg$qimage/jpeg *85642$3Omslagsbilde$uhttps://contents.bibs.aws.unit.no/files/images/large/1/7/9788245038071.jpg$qimage/jpeg *85642$3Originalt bilde$uhttps://contents.bibs.aws.unit.no/files/images/original/1/7/9788245038071.jpg$qimage/jpeg *85642$afagbokforlaget.no$3Forlagets beskrivelse (lang)$uhttps://www.fagbokforlaget.no/Reisene-som-endret-v%C3%A5re-matvaner/I9788245038071$qtext/html$nFagbokforlaget. - Bergen *85642$aissuu.com$3Innholdsfortegnelse (faksimile)$uhttps://issuu.com/fagbokforlaget/docs/reisene_som_endret_v_re_matvaner_9788245038071_?fr=sNGU2OTUwNTA5ODA$qapplication/pdf$nissuu.com . - Palo Alto, Calif. *913 $aNorbok$bNB *999 $aoai:nb.bibsys.no:999920233097702202$b2022-05-14T02:28:19Z$z999920233097702202 ^