Reduserte klimagassutslipp fra produksjon og forbruk av rødt kjøtt: en virkemiddelanalyse med jordmod
forfatter(e)/author(s): Klaus MittenzweiIkke ledig
Biblioteket har (for tiden) 0 eksemplarerHenter eksemplarliste...
Fakta
Laster innhold...
Kopiér til utklippstavle
*0011880739 *00520221216140140.0 *008221021s2015 no eo 0 nob *00902982nam a22003497c 4500 *020 $a9788217014713$qe-Pdf *035 $a(EXLNZ-47BIBSYS_NETWORK)999921908135902201 *035 $a(NO-DIMO)8bbd4b7e-dd53-457e-a55c-89c7d7bbc396 *035 $aoai:nb.no:pliktmonografi_000010954 *040 $aNO-OsNB$bnob$erda *097 $auklass$9local *1001 $aMittenzwei, Klaus$d1967-$0(NO-TrBIB)90790376$4aut$_30591600 *24000$aReduserte klimagassutslipp fra produksjon og forbruk av rødt kjøtt: en virkemiddelanalyse med jordmod$_185215500 *24510$aReduserte klimagassutslipp fra produksjon og forbruk av rødt kjøtt: en virkemiddelanalyse med jordmod$cforfatter(e)/author(s): Klaus Mittenzwei *264 1$a[Ås]$bNIBIO$c2015 *300 $a1 online (nettilkoblet) ressurs (34 sider) *336 $atekst$0http://rdaregistry.info/termList/RDAContentType/1020$2rdaco *337 $adatamaskin$0http://rdaregistry.info/termList/RDAMediaType/1003$2rdamt *338 $aonline (nettilkoblet) ressurs$0http://rdaregistry.info/termList/RDACarrierType/1018$2rdact *347 $atekstfil$0http://rdaregistry.info/termList/fileType/1002$2rdaft *347 $bPDF *4901 $aNIBIO Rapport$vvol. 1, nr. 16 (2015)$x2464-1162 *520 $aI denne studien analyseres effekten av to tiltak for å redusere klimautslipp knyttet til rødt kjøtt(storfe, sau/lam): Lavere tilskudd til produksjon av rødt kjøtt og en avgift på forbruket av rødtkjøtt. Modellresultater utført med sektormodellen Jordmod tyder på at både redusertetilskudd og forbrukeravgift kan føre til reduksjon i utslipp av klimagasser knyttet både til norskproduksjon og til forbruk. De valgte satsene, tilsvarende 410 (820) kr per tonn CO2-ekv, gir enutslippsreduksjon på mellom 5 prosent og 7 prosent. Dette resultatet skyldes delvis atmodellen forutsetter en viss treghet som gjør at redusert lønnsomhet ikke umiddelbart girlavere produksjon. Tiltakene utløser en viss dreining fra rødt kjøtt til hvitt kjøtt. Samletkjøttforbruk forblir imidlertid uendret. Begge tiltakene har grovt sett samme virking påjordbruket. En viktig premiss for dette resultatet er at importvernet ikke er bindende påråvareleddet og delvis bindende på industrileddet. Beregningene illustrerer at tilpasningenesom utløses av både reduserte tilskudd og avgift, øker isolert sett utslippene i andre sektorer ijordbruket. *588 $aTittel fra tittelskjermbildet (sett 17. november 2022) *653 6$areport$_128546700 *7001 $aMittenzwei, Klaus$d1967-$0(NO-TrBIB)90790376$tReduserte klimagassutslipp fra produksjon og forbruk av rødt kjøtt: en virkemiddelanalyse med jordmod$_30591600 *7102 $aNorsk institutt for bioøkonomi$0(NO-TrBIB)15046632$4pbl$_10853400 *830 0$aNIBIO-rapport (online)$x2464-1162$vvol. 1, nr. 16 (2015)$w999920339092602201$_184484100 *85640$3Fulltekst$uhttps://www.nb.no/search?q=oaiid:"oai:nb.bibsys.no:999920334199802202"$yNettbiblioteket$zSøke-URL *913 $aNorbok$bNB *999 $aoai:nb.bibsys.no:999920334199802202$b2022-11-12T03:03:24Z$z999920334199802202 ^