
Mjølk : historia om livet på staulen : smørforma & gilde budeier
Bodil Nordjore ; foto: Mona GundersenNordjore, Bodil · Bok · Bokmål · utgitt cop. 2018
Ledig
- Automatlager: 1 av 1 ledig
Henter eksemplarliste...
Fakta
Laster innhold...
Kopiér til utklippstavle
*001678494 *00520230402112524.0 *007ta *008180827s2018 no a e 00 0 nob *00903903cam a2200541 c 4500 *019 $bl *020 $a978-82-691334-0-0$qib.$cNkr 499.00 *035 $a(EXLNZ-47BIBSYS_NETWORK)999920616283702201 *035 $a(NO-LaBS)11434276(bibid) *035 $a(NO-OsBAS)150301375 *040 $aNO-OsBAS$bnob$dNO-OsNB$ekatreg *0410 $anob$anno *08204$a637.09481$qNO-OsBAS$223/nor *0830 $a09$223$z1 *0830 $a481$223$z2 *0830 $a641.37$223$qNO-VoHVB *0830 $a641.671$223$qNO-VoHVB *1001 $aNordjore, Bodil$d1960-$0(NO-TrBIB)5086079$4aut$4aui$4edt$4itr$_14151000 *24510$aMjølk :$bhistoria om livet på staulen : smørforma & gilde budeier$cBodil Nordjore ; foto: Mona Gundersen *260 $a[Vinje]$bTrad mat$ccop. 2018 *300 $a287 s.$bill. (noen kol.)$c27 cm *336 $atext$btxt$2rdacontent *337 $aunmediated$bn$2rdamedia *338 $avolume$bnc$2rdacarrier *50500$gFyreord /$rBodil Irene Gunnarsdotter Norjorde. --$tSommar på staulen /$rÅgot Storlid. --$tMjølk som råvare i eit historisk perspektiv.- Smørformen : en diskusjon om å analysere kulturell kompleksitet /$rRagnar Pedersen. --$tHistoria om smøret. --$tÅ arbeide med mjølk /$r[Bodil Nordjore ; Bitten Brennhovd] --$tGraut. --$tMjølkerettar. --$tMjølkemat - kald. --$tDessertar med mjølk og fløyte.--$tSætring i dag : lokale budeier med gamle og nye tradisjoner. --$gOppskrifter : alfabetisk register. *520 $aNo har eg pynta brura. Med denne boka om mjølk, vil eg gjerne at du skal bli like glad i mjølk og mjølkemat som alle dei flotte budeiene i heile landet er. Eg vil gjerne opne ei verd for deg som lesar, som er fylt av kjærleik til historia vår, som er fylt av kunnskap om ei råvare som er gull verdt, og som har gjort det mogeleg for oss å overleva. Kva hadde me vore utan smør? Smøret gav oss pengane. Pengane kunne me byte til varer me ikkje hadde. Smøret var ein stor ressurs. I dag ser me at verdien av kulturlandskapet på setrane rundt i landet gjev oss eit rikt beite for dyra. Det kjem til nytte når ein skal sjå på kvalitet og smak på dei produkta som vert produsera. Det er ein stor rikdom å arbeide med ei so rein, frisk og frodig råvare som mjølk er. Mjølka står støtt og godt på eiga hand. Bodil Nordjore *533 $aElektronisk reproduksjon$b[Norge]$cNasjonalbiblioteket Digital$d2020-05-05 *650 7$aKulturhistorie$2bokbas$9nno$_185550800 *650 7$aKulturhistorie$2bokbas$9nob$_185550900 *650 7$aMeieridrift$2bokbas$9nno$_190554100 *650 7$aMeieridrift$2bokbas$9nob$_190554200 *650 7$aMjølkeproduksjon$2bokbas$9nno$_190893700 *650 7$amelkeproduksjon$2bokbas$_190893800 *651 7$aNoreg$2bokbas$9nno$_185497400 *651 7$anorge$2norbok$_185478700 *653 0$aseterdrift$astølsdrift$amelkeprodukt$amjølkeprodukt$_96541400 *653 5$aNorge$aNoreg$_10235300 *653 6$aoppskrifter$akokebøker$akulturhistorie$_96541500 *7001 $aGundersen, Mona$d1955-$0(NO-TrBIB)7024290$4pht$_176970700 *85641$3Fulltekst$uhttps://urn.nb.no/URN:NBN:no-nb_digibok_2020050548558$yNettbiblioteket$zDigital representasjon *85641$amedia.boknett.no$3Miniatyrbilde$uhttps://media.boknett.no/objects/75/13/150301375/productimage_OS_8a3510b356bb716597c762f666c4d0875afaa2a6.jpg$nBokbasen, Oslo$qimage/jpeg *85641$amedia.boknett.no$3Omslagsbilde$uhttps://media.boknett.no/objects/75/13/150301375/productimage_ORG_cd4b9205cd20f9ea7e86b6d002369808cf9676b5.jpg$nBokbasen, Oslo$qimage/jpeg *85642$3Forlagets beskrivelse (lang)$uhttps://contents.bibs.aws.unit.no/content/?isbn=9788269133400 *85642$3Omslagsbilde$uhttps://contents.bibs.aws.unit.no/files/images/large/0/0/9788269133400.jpg$qimage/jpeg *85642$3Omslagsbilde$uhttps://contents.bibs.aws.unit.no/files/images/small/0/0/9788269133400.jpg$qimage/jpeg *85642$3Originalt bilde$uhttps://contents.bibs.aws.unit.no/files/images/original/0/0/9788269133400.jpg$qimage/jpeg *913 $aNorbok$bNB *999 $aoai:nb.bibsys.no:999919959893002202$b2021-11-14T20:41:04Z$z999919959893002202 ^