Sortar og sortsforsøk i bær i Noreg
Ikke ledig
Biblioteket har (for tiden) 0 eksemplarerHenter eksemplarliste...
Fakta
Laster innhold...
Kopiér til utklippstavle
*0012109510 *00520230206081547.0 *008230128s2019 no eo 0 nno *00902092nam a22003135c 4500 *020 $a9788217023616 *035 $a(EXLNZ-47BIBSYS_NETWORK)999922064299902201 *035 $a(NO-DIMO)777809ea-a8f7-4234-a9a9-0169c27f7eb0 *035 $aoai:nb.no:pliktmonografi_000014589 *040 $aNO-OsNB$bnob$erda *097 $aukat$9local *1001 $aNes, Arnfinn$4aut$_121082600 *24510$aSortar og sortsforsøk i bær i Noreg *264 1$aÅs$bNIBIO$c2019 *300 $a87 *336 $atekst$0http://rdaregistry.info/termList/RDAContentType/1020$2rdaco *337 $adatamaskin$0http://rdaregistry.info/termList/RDAMediaType/1003$2rdamt *338 $aonline (nettilkoblet) ressurs$0http://rdaregistry.info/termList/RDACarrierType/1018$2rdact *347 $atekstfil$0http://rdaregistry.info/termList/fileType/1002$2rdaft *347 $bPDF *4900 $aNIBIO Rapport$v5/77$x24641162 *520 $aPrøving av nye og eldre sortar og lovande seleksjonar av bærartene har vore særleg omfattande iNoreg etter 1950. Arbeidet har vore meir eller mindre organisert og det meste gjennomført ved deiregionale forskingsstasjonane (forsøksgardar, Statens forskingsstasjoner i landbruk, Planteforsk,Bioforsk, Nibio) og ved Norges landbrukshøgskole (NMBU). Matforskingsinstituttet Nofima As påÅs (tidlegare Norsk institutt for næringsmiddelforsking og Matforsk) har tidvis også vore viktig isamarbeidet. Arbeidet gjev oversyn over alle sortar og kjende seleksjonar av jordbær, bringebær,solbær, rips, stikkelsbær og bjørnebær som har vore prøvde i Noreg. Tabellane syner kva som harvore dei viktigaste sortane i dei ulike artene, kvar sortane har vore prøvde og når sortsforsøka harvore gjennomførde. Talet i parantesen syner til referansen i litteraturlista der ein kan finna nærareomtale av sortane. *588 $aTittel fra tittelskjermbildet *653 6$areport$_128546700 *7102 $aNIBIO$4ctr$_184209200 *85641$3Fulltekst$uhttps://www.nb.no/search?q=oaiid:"oai:nb.bibsys.no:999920373588002202"$yNettbiblioteket$zSøke-URL *913 $aNorbok$bNB *999 $aoai:nb.bibsys.no:999920373588002202$b2023-02-05T03:07:24Z$z999920373588002202 ^