
Ernæring : mer enn mat og drikke
Kjersti Sortland og Kari AlmendingenSortland, Kjersti · Bok · Bokmål · utgitt 2022 · Lærebøker
Ledig
- Automatlager: 1 av 1 ledig
Henter eksemplarliste...
Fakta
Laster innhold...
Kopiér til utklippstavle
*0011855596 *00520230602054330.0 *007ta *008220311s2022 no a e 0 nob *00905432cam a2200565 c 4500 *019 $bl *020 $a9788245036077$cNkr 499.00$qheftet *035 $a(EXLNZ-47BIBSYS_NETWORK)999921672276402201 *035 $a(NO-DIMO)3296c3fe-b77b-482c-b9fd-cbb1bbef0479 *035 $a(NO-LaBS)15960831(bibid) *035 $a(NO-OsBA)0651833 *035 $a(NO-OsBAS)150433973 *035 $aoai:bibbi.bs.no:0651833 *035 $aoai:nb.no:pliktmonografi_000009543 *035 $aoai:nb.no:pliktmonografi_000009543 *040 $aNO-OsBA$bnob$erda$dNO-OsNB *060 4$aQU 145 *080 $a613.2 *08204$a613.2$qNO-OsBA$223/nor *1001 $aSortland, Kjersti$d1954-$0(NO-TrBIB)90921947$4aut$_62034700 *24010$aErnæring$f2022$_47360200 *24510$aErnæring :$bmer enn mat og drikke$cKjersti Sortland og Kari Almendingen *250 $a6. utgave *264 1$aBergen$bFagbokforlaget$c2022 *300 $a322 sider$billustrasjoner i farger *336 $atekst$0http://rdaregistry.info/termList/RDAContentType/1020$2rdaco *337 $auformidlet$0http://rdaregistry.info/termList/RDAMediaType/1007$2rdamt *338 $abind$0http://rdaregistry.info/termList/RDACarrierType/1049$2rdact *500 $a1. utgave 1997 *50500$gDel 1.: Grunnleggende ernæringskunnskaper :$g1.:$gIntroduksjom ;$g2.:$tVann, væskebalanse og væskebehov. ;$g3.: Energi. energiomsetning og energibehov ;$g4.:$tDe energigivende næringsstoffene ;$g5.:$tFrie radikaler og antioksidanter ;$g6.:$tVitaminer ;$g7.:$tMineraler og sporstoffer. ;$g8.:$tDet vanlige kostholdet i Norge ;$g9.:$tErnæring. kultiur og religion.-$gDel 2.:$tErnæringskunnskap relatert til ulike aldersgrupper :$g10.:$tSvangerskap og barseltid ;$g11.:$tSpedbarn, barn og ungdom ;$g12.:$tEldre og ernæring .-$gDel 3.: Ernæringskunnskap relatert til ulike sykdomstilstander :$g13.:$tKosthold i helse- og omsorgstjenestene ;$g14.:$tNår næringsinntaket blir for lite ;$g15.:$tMat med tilpasset konsistens ;$g16.:$tKosthold og ernæringsmessige behov ved sykehus ;$g17.:$tErnæring ved kirurgiske inngrep ;$g18.:$tEnteral og parental ernæring ;$g19.:$tInteraksjon mellom legemidler og næringsstoffer ;$gvedlegg 1.:$tNedre grense for inntak 0g gjennomsnittlig behov for visse vitaminert hos voksne ;$gVedlegg 2.:$tEstimert øvre nivå for inntak av noen næringsstoffer ;$gvedlegg 3.:$tAnbefalt daglig inntak av vitaminer ;$gVedlegg 4.:$tAnbefalt daglig inntak av vitaminer ;$gvedlegg 5.:$tPercentilskjema gutter 2-19 år *520 $aErnæring er et grunnleggende behov som sykepleier har ansvar for. I tillegg til grunnleggende ernæringskunnskaper tar boken for seg kosthold ved ulike sykdommer og sykdomstilstander, og kosthold til ulike aldersgrupper. Boken fokuserer også på ernæringens betydning for å forebygge sykdom og underernæring. I denne oppdaterte utgaven har Kjersti Sortland fått med seg professor og klinisk ernæringsfysiolog Kari Almendingen. Alle kapitlene er oppdatert og i tråd med ny forskning og gjeldende retningslinjer. Boken har også gjennomgått en visuell oppdatering med ny layout. Ernæring - mer enn mat og drikke er en lærebok som først og fremst er beregnet på studenter som tar bachelorutdanning i sykepleie. Boken kan brukes gjennom alle tre årene. Andre helsearbeidere og studenter vil også ha god nytte av boken. Kjersti Sortland er sykepleier og førstelektor ved OsloMet, Institutt for sykepleie og helsefremmende arbeid. Hun har undervist, veiledet og forsket innenfor både sykepleie og ernæring i mange år, og hun har ledet og deltatt i mange ulike prosjekter knyttet opp mot ernæring. Kari Almendingen er klinisk ernæringsfysiolog og professor i klinisk ernæring ved OsloMet, Institutt for sykepleie og helsefremmende arbeid. Hun har undervist, veiledet og forsket innenfor ernæringsfaglige problemstillinger i tverrfaglige sammenhenger i mange år. *650 2$aDiet$0(DNLM)D004032$_10755400 *650 2$aEnergy Metabolism$0(DNLM)D004734$_182744500 *650 2$aNutrition Assessment$0(DNLM)D015596$_12940400 *650 2$aNutritional Requirements$0(DNLM)D009751$_12940600 *650 7$aErnæring$0(NO-TrBIB)HUME34847$2humord$_188358000 *650 7$aErnæring$0(NO-TrBIB)REAL013411$2noubomn$_186282600 *650 7$aErnæring$gkosthald$0(NO-OsBA)1112822$2bibbi$9nno$_188650000 *650 7$aErnæring$gkosthold$0(NO-OsBA)1112822$2bibbi$9nob$_188650100 *655 7$aLærebøker$0(uri)https://id.nb.no/vocabulary/ntsf/184$2ntsf$_202703300 *7001 $aAlmendingen, Kari$0(NO-TrBIB)99034352$4aut$_20794800 *7001 $aSortland, Kjersti$d1954-$0(NO-TrBIB)90921947$tErnæring$f2022$_62034700 *85641$3Fulltekst$uhttps://www.nb.no/search?q=oaiid:"oai:nb.bibsys.no:999920322702202202"$yNettbiblioteket$zSøke-URL *85642$3Forlagets beskrivelse (lang)$uhttps://contents.bibs.aws.unit.no/content/?isbn=9788245036077 *85642$3Miniatyrbilde$uhttps://contents.bibs.aws.unit.no/files/images/small/7/7/9788245036077.jpg$qimage/jpeg *85642$3Omslagsbilde$uhttps://contents.bibs.aws.unit.no/files/images/large/7/7/9788245036077.jpg$qimage/jpeg *85642$3Originalt bilde$uhttps://contents.bibs.aws.unit.no/files/images/original/7/7/9788245036077.jpg$qimage/jpeg *85642$afagbokforlaget.no$3Forlagets beskrivelse (kort)$uhttps://www.fagbokforlaget.no/Ern%C3%A6ring/I9788245036077$qtext/html$nFagbokforlaget. - Bergen *85642$aissuu.com$3Innholdsfortegnelse (faksimile)$uhttps://issuu.com/fagbokforlaget/docs/ern_ring_9788245036077_?fr=sZjlkMDUzNzQyODI$qapplication/pdf$nissuu.com . - Palo Alto, Calif *913 $aNorbok$bNB *961 $a213$9local *999 $aoai:nb.bibsys.no:999920322702202202$b2022-09-18T02:04:49Z$z999920322702202202 ^